FONTOS Összeomlott a hitelezés Magyarországon, ők lettek a legnagyobb áldozatok
Újabb határozatban kéri az Európai Parlament, hogy blokkolják a magyar EU-pénzeket
Uniós források

Újabb határozatban kéri az Európai Parlament, hogy blokkolják a magyar EU-pénzeket

Portfolio
A Magyarország számára már részben elérhetővé tett uniós források blokkolását kéri az Európai Parlament szerdán este 399 igen és 117 nem szavazattal, valamint 28 tartózkodással megszavazott, jogilag nem kötelező határozata – számolt be a Telex.

A magyar jogállamiságról szóló, itt olvasható indítványt öt frakció nyújtotta be, és az EP által 2018-ban kezdeményezett „hetes cikkes” eljáráshoz kapcsolódik. Azt javasolja ismételten, hogy az eljárás lépjen második ágába, és a tagállami miniszterek „a végrehajtásra vonatkozó határidőket tartalmazó konkrét ajánlások kiadása révén javítsák a helyzetet”.

Az állásfoglalás szerint

  • a Magyarország által tavaly elfogadott igazságügyi reform súlyos hiányosságokat hagyott maga után,
  • ilyenek a Kúria elnökének elmozdíthatatlanságára vonatkozó szabályok és az intézmény függetlenségére vonatkozó biztosítékok és garanciák hiánya is,
  • politikailag beavatkoznak „az ügyészi szolgálatok és az egyes ügyészek munkájába”, és nyomást gyakorolnak az Országos Bírói Tanács tagjaira.

Az igazságügyi követelmények az Európai Bizottság által befagyasztott, majd a tavaly decemberben elfogadott igazságügyi reformoknak köszönhetően nagyjából felerészben kiengedett 22 milliárd eurós felzárkóztatási támogatások szempontjából fontosak. Emellett a 10,4 milliárd eurós helyreállítási alap rendes kifizetéséhez szükséges 27 szupermérföldkőből 4-et ezek a követelmények jelentenek.

Az Európai Bizottság döntése miatt az Európai Parlament márciusban pert kezdeményezett, az újabb, jogilag nem kötelező érvényű állásfoglalásban szintén az Európai Bizottság határozatának az újaértékelésére szólít fel. Hivatkozik Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter kiszivárogtatott kijelentéseire is, amelyek az ügyészség függetlenségének hiányára és a büntetőeljárásokba való politikai beavatkozásra utaltak.

Címlapkép forrása: EU

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
újrahasznosítás, körkörös gazdaság, fenntarthatóság, hulladékkezelés